همان طور که از نام آن پیداست، تخم بلدرچین توسط گونه های مختلف بلدرچین، که در دسته ماکیان سانان هستند، گذاشته می شود. بلدرچین یکی از پرندگان متوسط جثه است که در سراسر اروپا، شمال آفریقا، جنوب ایالات متحده و بخش هایی از آسیا یافت می شود.
تخم بلدرچین به طور چشمگیری کوچکتر از تخم اردک و تخم مرغ است، و به طور گسترده ای به عنوان یک غذای جدید در سراسر جهان به فروش می رسد. تخم بلدرچین بسیار مورد علاقه ی ژاپنی هاست و معمولاً به دلیل این که کوچک است در یک زمان 3 تا 5 عدد آن خورده می شود. تخم بلدرچین علاوه بر این که ظاهر جالب و بامزه ای دارد به دلیل این که یک بسته ی سرشار از مواد مغذی می باشد، یک گزینه خوشمزه و سالم برای اضافه کردن به رژیم غذایی روزانه یا هفتگی تان می باشد.
با وجود این که بلدرچین در آمریکا بیشتر از آسیا وجود دارد اما تخم بلدرچین در آسیا بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد. جالب است که بدانید نسبت زرده به سفیده ی تخم بلدرچین نسبت به تخم مرغ بیشتر است، که ممکن است این مسئله برای افرادی که کلسترول بالایی دارند، خطرناک باشد. البته به طور معمول تخم بلدرچین جزء غذاهای سالم است که در ادامه برخی خواص آن را با هم مرور خواهیم کرد.
خواص تخم بلدرچین
تقویت بینایی
در تخم بلدرچین مقدار بسیار زیادی ویتامین A نهفته است که به سلامت چشم ها و تقویت بینایی کمک می کند. فعالیت آنتی اکسیدانی ویتامین آ به کاهش دژنراسیون ماکولای چشم و پیشگیری از پیشرفت آب مروارید کمک می کند که این ها موجب می شود شما به مدت طولانی تری بهتر ببینید!
تنظیم کلسترول
مقدار مناسبی از اسیدهای چرب مفید در تخم بلدرچین یافت می شود که موجب تقویت قلب در بسیاری از افراد می شود. بدن ما برای جبران اثرات منفی کلسترول بد خون یا همان LDL به HDL کلسترول که به کلسترول خوب نیز معروف است نیاز دارد. کلسترول خوب بیش از 60 درصد چربی های زرده ی تخم مرغ را تشکیل می دهد. با این حال افرادی که در معرض مشکلات کلسترولی قرار دارند، بهتر است مقدار زیادی تخم بلدرچین مصرف نکنند. چرا که حدودا 1.6 گرم اسید چرب اشباع در هر واحد آن وجود دارد.
تحریک رشد
درست مانند تخم مرغ، تخم بلدرچین نیز یک منبع غنی پروتئین در رژیم غذایی است که برای بسیاری از فرایندهای بدن ما لازم است. پروتئین ها به اجزای تشکیل دهنده شان شکسته می شوند و در بدن دوباره برای ساخت سلول ها، بافت ها، ماهیچه ها، استخوان ها و رگ های خونی استفاده می شوند. پروتئین های موجود در تخم بلدرچین به رشد و نمو طبیعی و سلامت بدن کمک می کنند.
کاهش فشار خون
پتاسیم و تعداد زیادی ماده ی معدنی دیگر در تخم بلدرچین یافت می شود. با این که اثرات محافظتی قلبی عروقی تخم بلدرچین هنوز تحت بررسی است اما وجود پتاسیم به معنای توانایی کاهش فشار خون است. این ماده ی معدنی همچنین به عنوان گشادکننده ی عروق، کاهش آسیب و استرس بر روی شریان ها و رگ های خونی شناخته می شود. جالب است بدانید که مقدار پتاسیم تخم بلدرچین بسیار بالاتر از تخم مرغ های معمولی است.
پاکسازی بدن
سم زدایی از بدن بسیار مهم است؛ مخصوصاً در دنیایی که سرشار از سموم و عناصر سنگین و آلودگی هاست. مطالعات نشان داده است که افزایش این تخم بلدرچین ها به رژیم غذایی افراد می تواند به عنوان یک عنصر سم زدا عمل کرده و به پاکسازی عروق خونی و کاهش اندازه ی سنگ های کلیوی و کیسه صفرا کمک کند.
پیشگیری از بیماری های مزمن
از آن جایی که بدن ما دائم در معرض رادیکال های آزادِ مسبب بیماری های مزمن و سرطان است، آنتی اکسیدان ها از اجزای حیاتی برای سلامت انسان ها به شمار می روند. تخم بلدرچین سرشار از ویتامین های C و A است که به خنثی کردن این رادیکال های آزاد به منظور حفظ و ارتقای سلامت بدن بسیار کمک می کند.
تسکین آلرژی
تخم بلدرچین به طور طبیعی دارای مقدار زیادی پروتئین اووموکوئید است که در بدن به عنوان یک ضدآلرژی طبیعی ایفای نقش می کند. بنابراین اگر شما از احتقان، التهاب و دیگر علائم واکنش های آلرژیک رنج می برید، مصرف تخم بلدرچین می تواند به شما کمک کند تا به حالت طبیعی خود برگردید.
افزایش متابولیسم بدن
مقدار مناسبی از ویتامین های گروه B که در تخم بلدرچین وجود دارد به افزایش فعالیت متابولیکی بدن با تنظیم عملکردهای آنزیمی و هورمونی کمک می کند. برای اطمینان از این که بدنتان سوخت و ساز مناسبی دارد می توانید از تخم بلدرچین های خوشمزه بهره ی کافی ببرید.
افزایش سطح انرژی بدن
لیست بلند بالای مواد معدنی و ریزمغذی های موجود در این تخم مرغ های کوچک، و همچنین تأمین 6 گرم پروتئین در هر واحد، از آن یک منبع خوب برای داشتن روحیه و انرژی صبحگاهی ساخته است. این میزان پروتئین و مواد معدنی برای کسانی که احساس وابستگی به کافئین برای تأمین انرژی بدنشان می کنند، بسیار مناسب است.
در نهایت این که
همان طور که در بالا اشاره شد، این تخم بلدرچین ها دارای مقداری اسیدهای چرب اشباع هستند که بهتر است در مقدار متعادلی مصرف شوند. در واقع هر گونه تغییر عمده ای در رژیم غذایی باید تحت نظر متخصص تغذیه باشد. اما مصرف متعادل آن برای سلامتی بسیار مطلوب است.
تبیان