* از تخم، ریشه و میوه بامیه به عنوان ملین و مدر استفاده می شود.
* در استعمال خارجی ضمادبامیه را روی انواع زخم ها می گذارند.
*بامیه اشتها را زیاد می کند و با لعاب آن مشکلات خونی، بلغم، صفرا و سودا رفع می شود. بامیه اعصاب و بینایی را تقویت می کند.
زیاد قهوه نخورید
مرتضی صفوی، متخصص تغذیه گفت: تحقیقات مختلف این نکته را اثبات کردهاند که بعضی مواد غذایی و افزودنیهای خوراکی و مواد مغذی ارتباط نزدیکی با رشد مغزی و فراگیری افراد دارند.بیش فعالی در کودکان نیز از مسائل مهم مرتبط با تغذیه است.
وی گفت: انواع رنگها و طعم دهندههای خوراکی ارزش غذایی ندارند و افزودنیهایی مثل نمک، ظاهر غذا یا طعم آن را بهبود میبخشند و به دلیل اشتها آور بودن باعث افزایش مصرف میشوند. آسپارتام برای کودکانی که مبتلا به فنیل کتونوریا (PKU) هستند، مضر تشخیص داده شده است. عمدهترین ایراد این افزودنیها تحریک مشکلات رفتاری، افسردگی، گیجی، بیخوابی، کاهش بینایی، میگرن، عصبانیت و بیش فعالی است.
صفوی اضافه کرد: در خصوص رابطه گیاهخواری و گوشتخواری با رفتار و خلق و خو میتوان گفت که استفاده از گوشت زیاد و انباشته کردن معده از تولیدات حیوانی میتواند خلق و خوی انسان را به سمت و سوی خلق و خوی حیوانی بکشاند، بنابراین استفاده زیاد از تولیدات حیوانی، مشکلات جدی برای سلامت روان ایجاد میکند.
وی افزود: یکی از این افزودنیها، سولفیدها هستند که به عنوان نگهدارنده غذاها استفاده میشوند و از قهوهای شدن آنزیم میوهها و سبزیهای تازه جلوگیری و قهوهای شدن غیر آنزیمی میوههای خشک را هم کنترل میکنند. سولفیدها در مرباها، ترشیها، میوهها غذاهای دریایی و غذاهای دیگر دریافت میشوند و کارشان حفظ میوهها و سبزیهای تازه است. مصرف زیاد این سولفیدها در افراد مبتلا به آسم، واکنشهای نامطلوب مانند تورم گلو، خارش در پوست، برافروختگی صورت و حملات آسمی تا حد شوک و حتی مرگ ایجاد میکند.
این متخصص تغذیه با بیان این که بررسیهای انجام شده نشان میدهد که مصرف زیاد قهوه باعث کاهش میل جنسی، ناباروری در مردان و زنان، بیماری قلبی و عروقی، سرطان و ناهنجاریهای رفتاری میشود، افزود: یک فنجان قهوه بین 40 تا 170 میلیگرم کافئین دارد. دومین منبع کافئین چای است که تقریباً 15 درصدکافئین دریافتی را تشکیل میدهد. کافئین در شکلات نیز وجود دارد. مصرف بیش از حد کافئین میتواند باعث مشکلاتی مانند سردرد شود به خصوص اگر مصرف کافئین از هزار میلیگرم در روز بیشتر باشد.
10 عادت برای کاهش وزن
در اینجا 10 عادتی را که می توانند رویای شما را در رسیدن به کاهش وزن را به واقعیت تبدیل کنند آورده ایم:
1. عادات غذایی خود را ارزیابی کنید.
آیا شب ها دیر هنگام غذا می خورید، درهنگام آشپزی به غذا ناخنک می زنید، باقیمانده غذای کودکتان را شما تمام می کنید؟ نگاهی به اطراف بیاندازید، تشخیص رفتارهایی که می توانید تغییرشان دهید آسان خواهد بود ، تغییراتی که می توانند کالری بزرگی را ذخیره کنند .
2. اگر در رسیدن به برنامه شکست می خورید، برنامه ای برای زمان شکست بریزید.
شما به یک استراتژی برای وعده ها و میان وعده های غذایی خود نیاز دارید . میان وعده های سالمی را برای زمان هایی از روز که می دانید گرسنه می شوید و ممکن است از برنامه غذایی خود منحرف شوید، در نظر بگیرید.
خیلی از ما خستگی روزانه محل کار را در عصر با خوردن بی مورد جبران می نماییم. اگر هم یک روز به هر دلیلی از رپیم غذایی خود عدول نمودید و یا در مهمانی و یا یک سفر با خوردن بیش از حد افزایش وزن پیدا کردید برنامه ای برای بازگشت به تغذیه سالم برای خود طراحی نمایید.
3. همیشه با شکم پر به خرید بروید.
رفتن به فروشگاه مواد غذایی در زمانی که گرسنه هستید ، نسخه ای برای یک فاجعه است . از روی یک لیست آماده خرید کنید در این صورت خریدهای آنی در کمترین حد قرار خواهند گرفت . درست غذا خوردن با موجود بودن مواد غذایی سالم در یخچال و آشپزخانه شروع می شود .
4. وعده های غذایی منظم داشته باشید.
بهترین زمان ها را برای وعده های غذایی خود که سازگارترین حالت با زندگی شما است، مشخص کرده و آنها را حفظ کنید . وعده های غذایی منظم کمک به پیشگیری از ناخنک زدن می کنند .
5. غذای خود را پشت میز و از بشقاب بخورید.
خوردن غذا از داخل بسته بندیشان و در حالت ایستاده قابل فراموشی است . شما می توانید با نشستن، به بیش از حد خوردن خاتمه دهید و هوشیارانه از غذای خود لذت ببرید .
6. غذا را در ظروف مربوط به هر فرد سرو کرده و مابقی را به ظرف روی اجاق برگردانید.
ظروف غذای مملو از غذای روی میز درخواست خورده شدن دارند و قدرت اراده باورنکردنی لازم است که بتوان برای چند ثانیه به داخل آنها شیرجه نرفت. پس قبل از شروع به غذا خوردن به ویژه در مهمانیها نوع غذا و میزان آن را برای خود در نظر بگیرید.
7. آهسته غذا بخورید، هر لقمه را خوب بجوید و از طعم غذا لذت ببرید.
به یاد داشته باشید که حدود 15- 20 دقیقه زمان می برد تا مغز شما سیگنال سیر شدن شما را به شکم شما صادر کند . سعی کنید از قاشقهای کوچکتر و یا چنگال استفاده نمایید و به چنگال خود در بین لقمه ها استراحت بدهید. از خوردن نوشیدنی و آب در بین غذا خوردن بپرهیزید چرا که باعث می شود حجم بالاتری مواد غذایی در یک وعده دریافت نمایید.
8. غذا خوردن جلو تلویزیون و هنگام تماشای فیلم را فراموش نمایید.
بدن شما هر ماده غذایی را که دریافت می نماید به عنوان کالری دریافتی محاسبه می نماید. خیلی از ما در هنگام تماشای تلویزیون به هنگام مهمانی ها توجهی به حجم ماده غذایی که می خوریم ، نداریم .
9. اگر شما در بین روز از تنقلات استفاده می کنید، انتخاب درستی داشته باشید.
خیلی از افراد چاق شاید در وعده های غذایی اصلی خود آن چنان زیاده روی ننمایند ولی در هنگام خوردن تنقلات توجهی به میزان دریافتی خود ندارند. بیشتر تنقلات موجود در بازار شامل قندهای ساده و نیز چربی های مضر هستند. از میوه جات، و یا میوه های خشک شده در میان وعده استفاده نمایید.
10. روز خود را با صبحانه شروع کنید.
صبحانه مهم ترین وعده غذایی روز است . بعد از یک استراحت طولانی شبانه بدن شما به سوخت نیاز دارد تا متابولیسم شما را به راه انداخته و انرژی مابقی روز را به شما بدهد . خیلی از افراد چاق تصور می نمایند که با نخوردن صبحانه می توانند در دریافت کالری خود صرفه جویی نمایند. ولی واقعیت آنست که این افراد حجم بیشتر کالری را در ساعات عصر دریافت می نمایند. علاوه بر آن در سوخت و ساز طبیعی بدن اختلال ایجاد کرده که نتیجه ای جز چاقی بیشتر نخواهد داشت.